250g Kikerter 🧆
30g Tahini 🌱
0.25stk Sitron 🍋
0.25ts Salt 🧂
2stk Isbiter 🧊
10g Smør 🧈
60g Biffstrimler 🥩
10g Pinjekjerner 🌰
1. Skyll og gni kikertene 🧆 under vann for å fjerne skallet på dem, og plukk bort så mye som mulig med hendene. Dette gir mykere hummus
2. Legg kikertene 🧆 i en foodprocessor sammen med tahinipastaen 🌱 og salt 🧂. Kjør til blandingen begynner å bli myk.
3. Tilsett isbiter 🧊 og sitronsaft 🍋 mens food processoren kjører, dette hjelper med å gjøre hummusen ekstra glatt og kremet. Kjør til den er silkemyk og sammenhengende. Kjør til den er silkemyk og sammenhengende. Smak til med salt og pepper og sett 🧂 til side.
4. Varm en stor stekepanne på middels høy varme og tilsett smør 🧈. Når smøret er smeltet, tilsett biffbitene 🥩 og stek i cirka 2 minutter uten å røre. Snu bitene, tilsett pinjekjernene 🌰 og stek videre i 1-2 minutter til biffen er gjennomstekt og pinjekjernene er lett ristet.
5. Topp hummusen med biff 🥩 og pinjekjerner 🌰, server gjerne med pita.