Hummus 🥘

med biff og pinjekjerner

Ingredienser

1 Person

250g Kikerter 🧆

30g Tahini 🌱

0.25stk Sitron 🍋

0.25ts Salt 🧂

2stk Isbiter 🧊

10g Smør 🧈

60g Biffstrimler 🥩

10g Pinjekjerner 🌰

Fremgangsmåte

1. Skyll og gni kikertene 🧆 under vann for å fjerne skallet på dem, og plukk bort så mye som mulig med hendene. Dette gir mykere hummus

2. Legg kikertene 🧆 i en foodprocessor sammen med tahinipastaen 🌱 og salt 🧂. Kjør til blandingen begynner å bli myk.

3. Tilsett isbiter 🧊 og sitronsaft 🍋 mens food processoren kjører, dette hjelper med å gjøre hummusen ekstra glatt og kremet. Kjør til den er silkemyk og sammenhengende. Kjør til den er silkemyk og sammenhengende. Smak til med salt og pepper og sett 🧂 til side.

4. Varm en stor stekepanne på middels høy varme og tilsett smør 🧈. Når smøret er smeltet, tilsett biffbitene 🥩 og stek i cirka 2 minutter uten å røre. Snu bitene, tilsett pinjekjernene 🌰 og stek videre i 1-2 minutter til biffen er gjennomstekt og pinjekjernene er lett ristet.

5. Topp hummusen med biff 🥩 og pinjekjerner 🌰, server gjerne med pita.